Databeveiliging: jouw gids voor het beschermen, detecteren en herstellen van bedrijfsgegevens

DV 1748
DV 5832
Nick Cornelissen
29 september 2023
In het bedrijfsleven groeit de hoeveelheid data exponentieel. Het is van cruciaal belang dat jouw organisatie een doordachte strategie heeft om jouw bedrijfsgegevens te beschermen. Uit de praktijk blijkt dat veel bedrijven onvoldoende bekend zijn met dit onderwerp, wat resulteert in kwetsbare gegevens die risico lopen om in verkeerde handen te vallen. Het laatste waarop je zit te wachten, is dat jouw organisatie wordt blootgesteld aan cybercriminaliteit. Daarom nemen we je in dit artikel graag mee in hoe je op een gestructureerde manier je bedrijfsgegevens kunt beschermen, detecteren en herstellen.

      

Databeveiliging voor bedrijven

Bescherm je bedrijfsdata tegen dreigingen met NetApp ONTAP

De NetApp ONTAP data management software voorkomt dat jouw bedrijfsgegevens worden blootgesteld aan cyberdreigingen. Hieronder vind je hoe NetApp ONTAP jouw bedrijfsdata beschermt:

  • Voorkomt kwaadaardige bestanden: NetApp ONTAP stopt kwaadaardige bestanden voordat ze op je data opslag worden opgeslagen. Het heeft een enorme database met meer dan 3.000 bekende kwaadaardige bestandstypen.
  • Real-time scannen: met NetApp ONTAP Vscan kan je antivirussoftware geïntegreerd worden, zoat bestanden worden gescand met de nieuwste definities zodra iemand probeert toegang te krijgen tot jouw bedrijfsnetwerk. Dit helpt om malware te voorkomen. 
  • Onveranderlijke back-ups: NetApp ONTAP beschermt snapshot-kopieën met onveranderlijke en onuitwisbare technologie. Hierdoor blijven je back-up gegevens velig, zelfs als er kwaadwillige intenties in het spel zijn. Je kunt erop vertrouwen dat je gegvens veilig en efficiënt kunnen worden hersteld.
  • Verbeterde beveiliging: de beveiliging van je bedrijfsgegevens wordt naar een hoger niveau getild met multifactor-authenticatie (MFA) en end-to-end gegevensversleuteling.

Houd je bedrijfsdata veilig door kwetsbaarheden vroegtijdig op te sporen

Met NetApp ONTAP kun je jouw bedrijfsdata op intelligente wijze beveiligen door kwetsbaarheden vroegtijdig op te sporen. Hieronder vind je hoe: 

  • Ransomware-detectie: NetApp ONTAP maakt gebruik van geavanceerde technologie, zoals machine learning, om verdachte activiteiten in je bestandssysteem op te sporen. Als er iets ongewoons wordt gedetecteerd, zoals langzame versleuteling van ransomware, neemt ONTAP onmiddelijk een snapshot om de schade te minimaliseren en snel herstel mogelijk te maken.
  • Gebruikersgedrag bewaken: NetApp Cloud Insights en BlueXP-observatie maken gebuik van kunstmatige intelligentie om afwijkingen in het gedrag van gebruikers te detecteren wanneer ze toegang proberen te krijgen tot opslag die op ONTAP is gebaseerd. Als er verdachte toegangspatronen worden geïdentificeerd, bijvoorbeeld van een gecompromitteerd gebruikersaccount, wordt er onmiddelijk ingegrepen. Er wordt een momentopname gemaakt en het gebruikersaccount wordt geblokkeerd om verdere toegang te voorkomen.

Snel en slim je gegevens herstellen en je bedrijfsvoering continueren

Met NetApp ONTAP kun je op een eenvoudige manier je gegevens herstellen, waardoor je de downtime van je bedrijfsvoering minimaliseert. Hier vind je hoe:

  • Efficiënt en veilig herstel: ONTAP heeft krachtige ingebouwde functies voor gegevenbescherming waarmee je snel je data kunt herstellen, vaak binnen enkele minuten. Dit betekent dat je weer snel je bedrijfsvoering kunt hervatten zonder kostbare vertragingen. 
  • Inzicht in gewijzigde gegevens: dankzij BlueXP-classificatie en monitoring weet je welke bestanden zijn gewijzigd of versleuteld, door wie en wanneer. Dit geeft je een sneller herstelproces, omdat je de belangrijkste gegevens kunt identificeren die als eerste moeten worden hersteld. Het helpt ook bij het opsporen van de bron van het probleem.
  • Betere data-analyse met systeemlogboeken: ONTAP maakt het eenvoudig o systeemlogboeken te exporteren naar SIEM-tools (Security Information and Event Managemen) voor grondigere analyses. Dit helpt je bij het begrijpen van wat er is gebeurd en hoe je toekomstige problemen kunt voorkomen.

Ervaar maximale veiligheid en bescherm je bedrijfsgegevens

Jouw bedrijfsgegevens zijn van onschatbare waarde. Bij nxtoffice vinden wij het onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze veilig en beschermd bijven. Met NetApp ONTAP heb je de krachtige tools tot je beschikking om cyberdreigingen te weerstaan, kwetsbaarheden vroegtijdig op te sporen en je gegevens snel te herstellen. Heb jij het gevoel dat je onvoldoende bekend bent met dit onderwerp? Aarzel dan niet om actie te ondernemen en je bedrijf te beschermen tegen de toenemende cyberrisico’s. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het beveiligen van jouw bedrijfsgegevens.

Neem contact op met onze data management specialisten