Data management: het instrument voor het beschermen van je bedrijfscontinuïteit

DV 4534
DV 5832
Nick Cornelissen
26 juni 2023
Data management en bedrijfscontinuïteit. Het zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een goede data management strategie speelt een essentiële rol bij het beschermen van jouw bedrijfscontinuïteit. Om deze te beschermen moet je altijd en overal de controle en regie houden over je bedrijfsdata. Maar hoe doe je dat? En wat heb je daar allemaal voor nodig? In dit artikel gaan we dieper in hoe je jouw bedrijfscontinuïteitsplan vormgeeft door middel van de data management oplossingen van NetApp. Dit zijn data storages, inclusief slimme software, die jouw data op de meest efficiënte manier beheren, bewaken en ondersteunen. Zo is jouw data management in orde en kun je jouw bedrijfsgegevens op de best mogelijke manier beveiligen tegen cybercriminaliteit.

Ik wil mijn bedrijfscontinuïteit beschermen

Bedrijfscontinuïteitsplan

Data is één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen binnen jouw organisatie. Er wordt tegenwoordig steeds meer data gegenereerd, opgeslagen en verspreidt door medewerkers. En dit zal in de toekomst alleen nog maar toe blijven nemen. Het genereren van grote hoeveelheden data zorgt er automatisch voor dat er ook meer misbruik wordt gemaakt van deze data. Zo zien we in de praktijk dat bedrijven steeds vaker slachtoffer worden van cybercriminaliteit.

Voorkomen is beter dan genezen. Een datalek of cyberaanval is niet altijd te voorkomen maar je kunt er wel alles aan doen om de beveiliging van je bedrijf zo goed te regelen dat dit tot een minimum wordt beperkt. Een goed bedrijfscontinuïteitsplan kan de gevolgen van een datalek of cyberaanval tot een minimum beperken. Dit zal ervoor zorgen dat jij je bedrijfsvoering kan continueren nadat er een datalek of cyberaanval heeft plaatsgevonden. Hieronder vind je een drietal factoren die van cruciaal belang zijn bij het vormgeven van jouw data management strategie:

Het regelmatig maken van gegevensback-ups: maak regelmatig een back-up van belangrijke bedrijfsgegevens op je data management systeem. Door regelmatig back-ups te maken en deze op een veilige locatie op te slaan, minimaliseer je het risico op gegevensverlies bij onverwachte gebeurtenissen zoals een datalek of cyberaanval. Mocht je toch slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Dan kun je de back-up gegevens terugzetten en je bedrijfsvoering continueren met minimale downtime.

Databeveiliging – en bescherming: neem robuuste beveiligingsmaatregelen om je bedrijfsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, datalekken en cyberaanvallen. Voorbeelden hiervan zijn het implementeren Multi Factor Authentication (MFA), encryptie, firewalls, regelmatige beveiligingsaudits en adoptie-trainingen voor medewerkers. Door over meerdere beveiligingslagen te beschikken, kun je de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van je bedrijfsgegevens borgen, wat van cruciaal belang is voor de bedrijfscontinuïteit.

Doorstart – herstelplannen: stel procedures op voor het herstellen van back-up gegevens, het implementeren van een doorstart systeem, het opzetten van tijdelijke werkomgevingen en de communicatie met belanghebbenden. Door voorbereid te zijn op onvoorziene situaties, kun je de bedrijfscontinuïteit beschermen en de impact van datalekken en cyberaanvallen minimaliseren.

Alles weten over cybersecurity & beleid? Onze partner KNNS is gespecialiseerd in alle vraagstukken rondom IT security& beleid.

Bezoek de website

Bescherm je bedrijfsgegevens met de data management systemen van NetApp

In een wereld waar veel data wordt gegenereerd, opgeslagen en verspreidt dien je te beschikken over innovatieve data management systemen die mee kunnen groeien en zich aan kunnen passen aan jouw ambities. De data management systemen van NetApp zorgen ervoor dat jij jouw bedrijfsgegevens op de meest efficiënte manier kunt opslaan, beheren en onderhouden. Dat maakt de data management systemen van NetApp uniek in zijn soort en van cruciaal belang bij het beschermen van je bedrijfscontinuïteit.

Met de NetApp ONTAP data management software bescherm je jouw bedrijf tegen cyberaanvallen. De nieuwste versie combineert nieuwe niveaus van eenvoud, flexibiliteit en beveiliging om krachtige mogelijkheden voor gegevensbeheer, opslagefficiënte en Cloudintegratie te bieden. Dit allemaal zodat jij alle gegevens die zich door jouw organisatie te verplaatsen naadloos kunt beheren.

De ONTAP data management software maakt het eenvoudig om een omgeving te creëren die slim, krachtig en vertrouwd is. En die all flash, schijf en Cloud omvat zodat de systemen zich meebewegen met de tijd en klaar zijn om aan jouw toekomstige vereisten te voldoen.

Hieronder vind je de belangrijkste punten waarin de data management oplossingen van NetApp zich onderscheiden van de concurrentie:

  • De systemen zijn ontworpen voor de moderne, hybride werkplek, waarbij de krachtige all flash technologie (met zeer hoge snelheid gegevens lezen, opslaan en beheren) wordt gecombineerd met de flexibiliteit om gegevens te beheren en verplaatsen van on-premises (op locatie) naar de Cloud.
  • Veerkrachtig, flexibel en meegroeiend. Afgestemd op jouw vraag voor zakelijke applicatie prestaties - en groeiende, stijgende capaciteitseisen.
  • Een alles-in-één oplossing die je gemengd kunt gebruiken. Blok, bestand of object. Hoge prestaties, bedrijfskritisch of hoge capaciteit. Het maak niet uit.
  • Geautomatiseerde systemen voor maximale efficiëntie en optimalisatie van jouw workloads.
  • Uiterst betrouwbare en veilige systemen met ongeëvenaarde gegevensbescherming – en herstel. Waar jouw bedrijfsgegevens zich ook bevinden.

Bekijk de data management systemen

Is jouw data management in orde?

Wil je graag meer weten over hoe je de data management systemen op de juiste manier inzet om jouw bedrijfscontinuïteit te beschermen? Of wil je advies ontvangen welk systeem het beste bij jouw bedrijf past? Laat dan hieronder je gegevens achter en onze productexperts zullen binnen één dag geheel vrijblijvend contact met je opnemen.

Hoe kunnen we je bereiken?