Hoe zorg ik voor een veilige en efficiënte opslag van mijn bedrijfsgegevens?

ASA Serie
DV 5832
Nick Cornelissen
23 juni 2023
Data management en beveiliging. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat in tijden van nu, waar cybercriminaliteit de boventoon voert, het van cruciaal belang is dit op orde te hebben. Data management klinkt als een lastig begrip maar eigenlijk is het vrij simpel. Je dient alleen antwoord te kunnen geven op een aantal vragen: hoeveel data wordt er binnen onze organisatie gegenereerd, opgeslagen en verspreidt? Hoe gaan we met deze data om? Staat de data ook op andere, externe locaties (Cloud) opgeslagen? Hebben we een back-up van onze data zodat als het misgaat we onze bedrijfsvoering kunnen continueren? En ga zo nog maar even door. Bij het vormgeven van jouw data management strategie zijn data storages van groot belang. Zij zorgen ervoor dat jouw bedrijfsdata op meerdere, externe locaties wordt opgeslagen, beheerd en ondersteund. In dit artikel nemen we je mee waarom wij kiezen voor de data management systemen en diensten van onze leverancier: NetApp.

Is jouw data management in orde?

Waarom kiezen wij voor de data management systemen en diensten van NetApp?

We zien dat veel leveranciers eenvoudige data opslag oplossingen beloven, wat goed kan werken voor bedrijven met eenvoudige IT-vereisten. Maar in tijden als deze horen er geen IT-omgevingen met simpele vereisten meer te bestaan. Je zet hierdoor de deur wagenwijd open voor cybercriminelen. En dat is het laatste wat je wil. Wat je écht nodig hebt, is een innovatieve IT-omgeving die mee kan groeien en zich kan aanpassen aan jouw toekomstperspectief. Dat is de reden waarom wij kiezen voor de data opslag - en management oplossingen van NetApp.

De data opslag – en management systemen van NetApp zijn uniek in zijn soort. Hieronder vind je de belangrijkste punten waarin NetApp zich onderscheidt van de concurrentie:

 • De systemen zijn ontworpen voor de moderne, hybride werkplek, waarbij de krachtige all flash technologie (met zeer hoge snelheid gegevens lezen, opslaan en beheren) wordt gecombineerd met de flexibiliteit om gegevens te beheren en verplaatsen van on-premises (op locatie) naar de Cloud.
 • Veerkrachtig, flexibel en meegroeiend. Afgestemd op jouw vraag voor zakelijke applicatie prestaties - en groeiende, stijgende capaciteitseisen.
 • Een alles-in-één oplossing die je gemengd kunt gebruiken. Blok, bestand of object. Hoge prestaties, bedrijfskritisch of hoge capaciteit. Het maak niet uit.
 • Geautomatiseerde systemen voor maximale efficiëntie en optimalisatie van jouw workloads.
 • Uiterst betrouwbare en veilige systemen met ongeëvenaarde gegevensbescherming – en herstel. Waar jouw bedrijfsgegevens zich ook bevinden.

NetApp ONTAP: hét fundament voor een naadloze verplaatsing van data tussen on-premises en Cloudomgevingen

Met NetApp Cloud Volumes ONTAP bescherm je jouw bedrijf tegen cyberaanvallen. De nieuwste versie combineert nieuwe niveaus van eenvoud, flexibiliteit en beveiliging om krachtige mogelijkheden voor gegevensbeheer, opslagefficiënte en Cloudintegratie te bieden. Dit allemaal zodat jij alle gegevens die zich door jouw organisatie te verplaatsen naadloos kunt beheren.

De ONTAP data management software maakt het eenvoudig om een omgeving te creëren die slim, krachtig en vertrouwd is. En die all flash, schijf en Cloud omvat zodat de systemen zich meebewegen met de tijd en klaar zijn om aan jouw toekomstige vereisten te voldoen.

Bekijk de data management systemen

Waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van een data management systeem?

Het kiezen en beheren van een data management systeem die je voorbereid op wat komen gaat, is niet eenvoudig. Je dient een aantal zaken te overwegen:

 1. Je bedrijfsgegevens zijn dynamisch. Dus de technologieën en systemen die dit ondersteunen ook.
 2. De prestaties zijn van essentieel belang. Hetzelfde geldt voor het aanpassingsvermogen.
 3. Wat vroeger de toekomst was, is nu het heden. De behoeften van vandaag zijn al vervuld. Je zult moeten investeren om te kunnen groeien en verder te gaan. Zodat je klaar bent voor de toekomst.

Ben je een nieuw data management systeem aan het overwegen? Controleer dan allereerst de vereisten van jouw IT-omgeving alvorens je kiest een nieuw data management systeem aan te schaffen. Hieronder vind je een aantal criteria die je bij deze keuze helpen:

Cloud ready opties

 • Maakt naadloze verplaatsing tussen on-premises (op locatie) en Cloudomgevingen mogelijk.
 • Zorgt voor efficiëntie en optimalisatie met de omgevingen waar de data staat opgeslagen. Afgestemd op gegevenstype en gebruik.
 • Ondersteunt Cloud gebaseerde dev/ test, back-up en ramp herstel.

Voldoet aan veranderde prestatie-eisen

 • Geschikt voor toekomstbestendige zaken en toepassingen die de prestaties en groei bevorderen;
 • Elimineert de noodzaak om te veel opslagruimte in te kopen en daardoor onnodige kosten te maken;
 • Koop alleen wat je op de korte termijn nodig hebt, voeg vervolgens opslag toe in kleine stappen door interne diskuitbreiding, het toevoegen van zogenoemde shelfs of clusters indien nodig.

Levert capaciteit-elasticiteit

 • Heb je behoefte aan meer capaciteit? Past zich aan toenemende capaciteitseisen aan;
 • Schaalt configuraties op naar duizenden verschillende schijven, formaten en mediasoorten;
 • Optimaliseert de prestaties zonder te hoeven investeren in nieuwe controllers of extra opslagruimte.

Ondersteunt consolidatie en workloads

 • Biedt één platform en/of clusteroplossing voor gemengde opslag omgevingen: blok, bestand, object. Hoge prestaties, bedrijfskritisch en hoge capaciteit. Lokaal of in de Cloud (hybride, publiek of privé);
 • Elimineert complexiteit en onderhoudskosten voor meerdere onafhankelijke platforms en inefficiënties die zich als gevolg van ingesloten capaciteit voordoen.

Automatiseert gegevenslagen

 • Geschikt voor groeiende hoeveelheden koude gegevens naarmate je gegevensvoetafdruk groter wordt;
 • Automatisch en naadloos koude data verplaatsen naar goedkopere media op locatie of in de Cloud, kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

Voldoet aan strenge gegevensbescherming en nalevingsvereisten

 • Ondersteunt onveranderlijke gegevens die door het bedrijf zijn afgedwongen en het naleven van het beleid gebaseerd op snapshot-technologie;
 • Vermindert aanzienlijk het risico op niet-naleving van juridische problemen en boetes.

Stel je vraag aan onze productexperts

Wil je graag meer weten over hoe je de data management systemen inzet om jouw bedrijfsgegevens op een veilige en kostenefficiënte manier op te slaan? Of wil je advies ontvangen welk systeem het beste bij jou past? Laat dan hieronder je gegevens achter en onze productexperts zullen binnen één dag geheel vrijblijvend contact met je opnemen.

Hoe kunnen we je bereiken?