Jouw ideale vergaderruimte(s) samenstellen? Zo doe je dat!

DV 6737 Kopie
DV 5977 (1)
Menno Rijcken
01 juni 2023
Vergaderingen vormen een essentieel onderdeel van het bedrijfsleven waarin jouw medewerkers samenkomen om te communiceren, samen te werken en belangrijke beslissingen te nemen. Medewerkers hebben steeds meer behoeften aan slimme, intelligente vergaderapparatuur waarmee zij efficiënter en sneller hun dagelijkse werkzaamheden kunnen uitvoeren. Tegenwoordig zien steeds meer bedrijven de toegevoegde waarde in van een overstap van de traditionele vergaderruimte naar een slimme, geavanceerde ruimte met intelligente vergaderapparatuur. Toch zien we in de praktijk nog steeds veel verouderde vergaderruimtes. In dit artikel leggen we je graag uit hoe jij naadloze videovergaderingen kunt faciliteren, waarbij medewerkers zowel thuis, onderweg als op kantoor elkaar kunnen zien en horen alsof ze in dezelfde ruimte zijn.

Stel je product vraag

De huddle - en kleine vergaderruimte (tot 9 vierkante meter)

De Yealink MVC400 II is een compleet videoconferencing room systeem voor huddle- (tot maximaal 2 personen) & kleine ruimtes (tot maximaal 4 personen). Dit betreft ruimtes tot ongeveer 9 vierkante meter (m2). Werk je met Microsoft Teams, Zoom of Cisco (of wil je hierop overstappen) dan is de MVC400 de perfecte keuze om online meetings te faciliteren. 

De Yealink MVC400 II bestaat uit:

 • Een UVC40 USB Meetingbar;
 • De Mtouch II > hierop start je je meeting;
 • Mini PC met Windows besturingssysteem.

De Yealink UVC40 USB Meetingbar zorgt zowel voor video- als audiokwaliteit. Deze all-in-one meetingbar is speciaal ontworpen voor kleinere ruimtes en beschikt over een geavanceerde 20MP 4K camera met een brede kijkhoek van 133°. Intelligente functies zoals gezichtsherkenning, auto-framing, speaker-tracking ontbreken niet. Wanneer je klaar bent met vergaderen, wordt de lens automatisch afgedekt door het ingebouwde elektronische lenskapje, wat je privacy waarborgt.

De Yealink Mtouch II touch panel is het bedieningspaneel tijdens je videovergadering. Het paneel is voorzien van de Microsoft Teams app, waardoor je werkt in de vertrouwde Teams omgeving. Hierdoor loop je de ruimte in en start je direct via de MTouch II de geplande vergadering

De basis van het Yealink MVC400 videoconferentiesysteem wordt gevormd door de mini pc, waarop je alle onderdelen aansluit. De mini pc wordt kant-en-klaar geleverd met Microsoft Teams en Windows 10 IoT Enterprise en is uitgerust met een 7e generatie Intel Core i5 processor. Qua aansluitingen zijn er vier USB-poorten, drie HDMI-uitgangen en een Gigabit Ethernetpoort en kan er draadloos verbinding worden gemaakt via Bluetooth en WiFi.  

De belangrijkste voordelen van de MVC400 op een rij: 

 • Een altijd nette vergaderruimte: je ruimte blijft netjes en overzichtelijk omdat je het Teams touch panel met slechts één kabel aansluit. Deze kabel is 7,5 meter lang, waardoor je het touch panel op een centrale tafel kunt plaatsen zonder dat het zicht vertroebeld wordt door een verzameling kabels; 
 • Makkelijk in gebruik: iedereen kan het systeem gemakkelijk gebruiken zonder leercurve. Via het touch panel kom je namelijk in de bekende Microsoft Teams omgeving terecht. Vanuit daar start je makkelijk een vergadering; 
 • Je houdt ruimte over: het systeem neemt weinig ruimte in beslag, omdat beeld & geluid door een enkele chique bar verzorgd worden; 
 • Privacy goed geregeld: de lenskap van de camera sluit automatisch als er niemand in de ruimte is, en opent pas wanneer deze beweging detecteert. Zo is de privacy van je ruimte gewaarborgd; 
 • Geluid op hoog niveau: je hebt geen last van ruis, omdat opgevangen geluiden automatisch gefilterd worden; 
 • Makkelijk beheer: je kunt het systeem eenvoudig van een afstand beheren met het Yealink Device Management Platform. 

Wil je je ruimte overzichtelijk houden, maar wel profiteren van alle voordelen van een luxe videoconferencing oplossing? Dan is dit systeem de juiste oplossing. 

Shop de MVC 400 II

De middelgrote vergaderruimte (tot 12 vierkante meter)

In de middelgrote vergaderruimtes, waaronder wij vergaderruimtes verstaan tot 12 vierkante meter (m2), is er een grotere behoefte aan zowel audio – als videofunctionaliteiten. Slimme vergaderapparatuur kan de communicatie en samenwerking van jouw medewerkers in deze ruimtes naar een hoger niveau tillen. De vergaderoplossingen de wij voor middelgrote vergaderruimtes aanbevelen zijn:

De Yealink A20 Meetingbar is een alles-in-één videoconferencing oplossing met een geïntegreerde microfoon, luidsprekers en camera. De Yealink A20 Meetingbar wordt vaak samen gekocht met de Yealink CTP18 touch panel en WPP30 Wireless Presentation Pod, waardoor er een allesomvattende vergaderomgeving gecreëerd wordt. Deze complete oplossing is geschikt voor Microsoft Teams, Zoom en Cisco gebruikers. De A20 in combinatie met het CTP18 touch panel & WPP30 wordt vaak ingezet in zowel kleine als middelgrote ruimtes tot 12m2. Dit bevordert de uniformiteit op de werkvloer en vermindert de technische uitdagingen, waardoor de focus volledig op de vergadering zelf kan liggen.   

Deze videoconferencing oplossing bestaat uit: 

 • De Yealink A20 Meetingbar; 
 • Het CTP18 Touch Panel; 
 • De WPP30 Wireless Presentation Pod. 

De Yealink A20 MeetingBar is uitgerust met een 8 megapixel camera en een breed gezichtsveld van 133 graden, biedt de A20 een uitzonderlijke videokwaliteit. Ook intelligente functies zoals gezichtsherkenning, auto-framing, speaker-tracking ontbreken niet. Als je klaar bent met vergaderen, wordt de lens automatisch afgedekt door het ingebouwde elektronische lenskapje, zodat jouw privacy gewaarborgd blijft.

De Yealink Meetingbar A20 draait op een Android besturingssysteem en is uitermate geschikt als jouw organisatie werkt met Microsoft Teams.

Met behulp van het CTP18 Touch Panel neem je met één aanraking op het scherm deel aan jouw meeting. Dankzij het 8-inch touchscreen en het gebruikersgerichte, interactieve ontwerp kun je snel en moeiteloos een vergadering bijwonen of beheren. Op het scherm van de CTP18 worden de aankomende meetings in de ruimte weergegeven. Het werkt als volgt: je plant een online meeting in je agenda en reserveert de ruimte die met de Yealink A20 Meetingbar in combinatie met het CTP18 Touch Panel zijn ingericht. Op het tijdstip dat de meeting begint, loop je de vergaderruimte binnen, tik je op jouw meeting op het touch panel en binnen enkele seconden neem je online deel op het grote scherm.

Je maakt de oplossing compleet door naast de Yealink Meetingbar A20 en het CTP18 Touch Panel ook de WPP30 Wireless Presentation Pod aan te schaffen. Dit is de nieuwste draadloze presentatie ‘pod’ en zeer handig bij zowel online als offline vergaderingen. Met de WPP30 neem je deel aan jouw online meeting door deze in je laptop te plaatsen. Daarnaast kun je hem ook gebruiken om in offline vergaderingen de content op het scherm van je laptop draadloos te delen in de ruimte.  

Ben je op zoek naar een alles-in-één-vergaderoplossing voor middelgrote vergaderruimte(s) tot maximaal 15 vierkante meter (m2), dan is de Yealink A20 Meetingbar in combinatie met de CTP18 Touch Panel & WPP30 de juiste keuze. 

Cisco of Zoom gebruikers

Voor Cisco- of Zoom-gebruikers is de Yealink A20 Meetingbar zeer geschikt als standaard alles-in-één oplossing voor middelgrote vergaderruimte(s). 

Shop de Yealink A20 Meetingbar + CTP18 + WPP30

De grote vergaderruimte (tot 30 vierkante meter)

In de grote vergaderruimtes, waar er vaak veel medewerkers aanwezig zijn, is het van groot belang om een krachtige en schaalbare vergaderervaring te faciliteren. Slimme vergaderapparatuur is hiervoor noodzakelijk om een naadloze en interactieve vergaderervaring te bieden. Daarom raden wij voor de grote vergaderruimtes aan om te investeren in een slim vergadersysteem als de Yealink MVC860.

De Yealink MVC840 is een compleet videoconferentiesysteem voor grote vergaderruimtes geïntegreerd met Microsoft Teams. Als je met Microsoft Teams werkt of hierop wilt overstappen, dan is dit systeem de perfecte keuze om jouw vergaderingen mee te faciliteren. De 4K camera zorgt voor een optimale vergaderervaring en dankzij de dubbele microfoon is iedere medewerker goed verstaanbaar. Het systeem is voorzien van intelligente functies zoals gezichtsherkenning, auto-framing, speaker tracking – en noise cancelling. Ben je klaar met vergaderen? Dan wordt de lens automatisch afgedekt door het ingebouwde elektronische lenskapje, zodat jouw privacy gewaarborgd blijft.

De Yealink MVC860 bestaat uit: 

 • UVC86 USB PTZ camera;
 • MCore Mini-PC;
 • MTouch II touch panel;
 • Bevestigingsmateriaal incl. muurbeugel & schroeven;
 • Afstandsbediening voor de camera;
 • Alle benodigde kabels, waaronder 7,5 meter CAT5e-kabel.

De belangrijkste voordelen van de MVC860 voor je op een rij: 

 • Je sluit de MTouch II met 1 kabel aan op de Mini-PC. De installatie is dus erg makkelijk en levert ook nog eens een nette, overzichtelijke ruimte op;
 • Iedereen die bekend is met Microsoft Teams kan het systeem eenvoudig opstarten en gebruiken, omdat je via het touch panel in de bekende Microsoft Teams omgeving terechtkomt. Zo is het starten van jouw meeting een fluitje van een cent; 
 • De UVC86 4K PTZ camera biedt 12x optische zoom om zich op alle aanwezige medewerkers te focussen en de spreker duidelijk in beeld te krijgen middels speaker tracking. De panoramische camera zorgt op zijn beurt ervoor dat alle aanwezige medewerkers tijdens de meeting goed in beeld zijn en de auto-framing soepel verloopt;
 • Het systeem kun je eenvoudig op afstand beheren met het Yealink Device Management Platform;
 • Altijd een nette en overzichtelijke ruimte dankzij één kabel die aangesloten dient te worden. 

Naast de huidige oplossingen kun je er ook nog voor kiezen dit systeem uit te breiden om de kwaliteit van je vergaderingen nog verder te verhogen. Zo kun je ervoor kiezen de volgende oplossingen aan te schaffen om de vergaderervaring naar een hoger niveau te tillen. 

 • Yealink VCM34 tafelmicrofoon; 
 • Yealink VCM38 plafondmicrofoon; 
 • Yealink MSpeaker II;
 • I3touch E-ONE 75 inch interactieve touchscreen.

Bekijk de MVC860 in de nxtshop

De extra grote vergaderruimte (vanaf 30 vierkante meter)

In de extra grote vergaderruimtes, waar wij ook congres, lezing en lesruimtes onder verstaan, is het ook van belang om met krachtige en schaalbare vergaderoplossingen te werken. Op deze manier kun jij collega's en deelnemers een ultieme ervaring bieden tijdens vergaderingen, congressen, lezingen en lessen. Voor de extra grote ruimtes raden wij aan om te investeren in het uitgebreidste en tevens nieuwste vergadersysteem: de Yealink MVC960.

Voor de extra grote ruimtes raden wij aan om te investeren in het meest uitgebreide en tevens nieuwste vergadersysteem: de Yealink MVC960. De Yealink MVC960 is een compleet videoconferentiesysteem dat speciaal is ontworpen voor extra grote vergader, congres, lezing – en lesruimtes vanaf 30 vierkante meter. Het systeem verzorgt HD videokwaliteit voor Microsoft Teams in extra grote ruimtes met meer dan 14 personen en is de opvolger van de Yealink MVC940. De 4K camera en panoramische camera zorgen voor een optimale vergaderervaring. Dankzij de detectiefunctie wordt de aanwezigheid van medewerkers en sprekers/ presentatoren altijd opgemerkt. Daarnaast is ook het MVC960 systeem voorzien van intelligente functies als auto-framing, speaker tracking, presentator tracking, gezichtsherkenning en noise cancelling.

De Yealink MVC960 bestaat uit: 

 • 2 x UVC86 USB PTZ camera;
 • MCore Pro Mini-PC;
 • MTouch II touch panel;
 • AVHub;
 • 2x WPP30 wireless presentation pod;
 • Alle benodigde kabels, waaronder een 7,5 meter CAT5e-kabel.

De belangrijkste voordelen van de MVC960 op een rij: 

 • Je sluit het MTouch II touch panel met 1 kabel aan op de Mini-PC. De installatie is dus erg makkelijk en levert ook nog eens een nette en overzichtelijke ruimte op;
 • Iedereen die bekend is met Microsoft Teams kan het systeem eenvoudig opstarten en gebruiken, omdat je via het touch panel in de bekende Microsoft Teams omgeving terechtkomt;
 • De PTZ camera’s bieden 12x optische zoom om zich op alle aanwezige medewerkers te focussen en de spreker duidelijk in beeld te krijgen middels speaker-tracking. De panoramische camera zorgt ervoor dat alle aanwezige tijdens de meeting in beeld zijn en de auto-framing soepel verloopt. Dankzij de goede samenwerking tussen beide camera’s is elke meeting van een hoog niveau;
 • Het systeem beschikt over meerdere camera’s die je tegelijkertijd kunt gebruiken in één ruimte. De inbegrepen AVHub reguleert dit;
 • Je kunt het systeem eenvoudig van afstand beheren met het Yealink Device Management Platform;
 • Het systeem is eenvoudig te verbinden met slechts één CAT5e kabel. Hierdoor ben je niet veel tijd kwijt aan de voorbereiding van het systeem en kun je snel aan de slag. 

Naast de huidige oplossingen kun je er ook nog voor kiezen dit systeem uit te breiden om de kwaliteit van je vergaderingen nog verder te verhogen. Zo kun je ervoor kiezen de volgende oplossingen aan te schaffen om de vergaderervaring naar een hoger niveau te tillen. 

 • Yealink CPW90;
 • Yealink VCM34 tafelmicrofoon;
 • Yealink VCM38 plafondmicrofoon;
 • Yealink 2x MSpeaker II; 
 • I3touch E-ONE 86 inch interactieve touchscreen. 
Ontdek de MVC960 in de nxtshop

Stel je vraag aan onze productexperts

Heb je een vraag over bovenstaande producten, wil je een offerte aanvragen of wil je advies ontvangen welke oplossing het beste bij jouw organisatie past? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.  

Hoe kunnen we je bereiken?