Innovatieve netwerkstructuur voor N.E.C.

  • Supersnel zakelijk internet
  • Volledig vernieuwde netwerkstructuur
  • Next level wifi op kantoor
YP23154 N.E.C. Drone 04

Toen N.E.C. Nijmegen en nxtoffice de samenwerking aangingen, kwamen we voor een grote uitdaging te staan. De netwerkstructuur was verouderd met switches die slechts 100 Mbit aankonden. Dit beperkte de snelheid en betrouwbaarheid van het netwerk aanzienlijk. De doelstelling was om te investeren in het opschalen van de glasvezelverbinding naar een grotere bandbreedte. Tegelijkertijd was er echter sprake van een verouderde netwerkstructuur.

Kees Baardman, ICT Manager: “we hebben nxtoffice gevraagd om een voorstel voor het herstructureren van het gehele netwerk en het vervangen van de infrastructuur te doen. De eerste stap was het vervangen van de gigabit-netwerkswitches. Er was hierbij een dringende behoefte om het netwerk betrouwbaarder te maken. In samenwerking met Jos Scholten van nxtoffice en Rick van Beuningen hebben we het netwerkproject uitgevoerd en gekozen voor een betrouwbare, redundante routeroplossing in een cluster. Deze oplossing is gekoppeld aan twee glasvezellijnen om als back-up te dienen en downtime te voorkomen.” 

Van alleen kantoornetwerk naar een volledige netwerkstructuur door heel het stadion

Na de routeroplossing wilden we meer betrouwbaarheid en veerkracht aan het netwerk toevoegen. Het project begon oorspronkelijk met de focus op een kantoornetwerk voor N.E.C., maar al snel kwam de behoefte om gezichtsherkenningstechnologie binnen het stadion te integreren. Dit veranderde het uitgangspunt en vereiste aanvullende werkzaamheden.

Kees Baardman: “overal in het stadion werd glasvezel aangelegd, wat leidde tot de installatie van patchkasten bij alle verbindingspunten. Om die reden kwam nxtoffice weer in beeld.” 

Dit leidde tot een wijziging in de opdracht: in plaats van alleen netwerkswitches in de serverruimte te installeren, besloten we om door het hele stadion switches te plaatsen. Deze werden dubbel uitgevoerd en met extra capaciteit geïnstalleerd, zodat als er een switch uitvalt, het netwerk nog steeds kan functioneren via de andere switches. Zowel het hoofdgebouw, stadion als het Sportcomplex "De Eendracht" werden voorzien van nieuwe netwerkstructuren.

Vernieuwing van het complete Wi-Fi (gasten)netwerk

Maar dat was nog niet alles. Er was ook een dringende behoefte aan het vervangen van het volledige wifi-netwerk, dat sterk verouderd was. Het bleek dat niet alleen de infrastructuur, maar ook de inrichting daarvan verouderd was. Deze stamde nog uit de tijd van twee partners geleden en er was tussentijds niets aan gedaan. Het wifi-netwerk hebben we volledig opnieuw ingericht met wifi access points binnen en buiten het stadion. Overal in het stadion hangen wifi-bordjes waarmee iedereen eenvoudig en veilig via het scannen van een QR-code toegang kan krijgen tot het wifi-netwerk.

Daarnaast was er een overdaad aan VLANs, wat het netwerk onoverzichtelijk maakte. Kees Baardman: “Samen met nxtoffice hebben we dit teruggebracht naar een overzichtelijke en beheersbare hoeveelheid. We hebben ook gekeken naar de veiligheid en bepaald welke netwerken en VLANs met elkaar moeten kunnen communiceren. Hiervoor hebben we een plan gemaakt en uitgevoerd, wat resulteerde in een aanzienlijke verbetering in zowel de kwaliteit als de efficiëntie van het netwerk.’’

De nieuwe netwerkstructuur in beeld

“Wat ik vooral waardeerde is de flexibiliteit van nxtoffice tijdens de projecten. Jos was altijd beschikbaar om problemen snel op te lossen, zelfs vanuit huis. Ook Bas stond altijd klaar om te luisteren en oplossingen te zoeken voor problemen die niet snel genoeg opgelost konden worden. Deze flexibiliteit en ondersteuning werden zeer gewaardeerd. Daarnaast ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van de geleverde hardware.”

Kees Baardman, ICT Manager

Next level voor N.E.C. Nijmegen

1. Huidige netwerkstructuur inventariseren

Samen met Kees Baardman van N.E.C. hebben we alle netwerkpunten in kaart gebracht, beoordeeld en gekeken naar wat gewenst is. 

2. Herstructureren van verouderde netwerk

Het verouderde netwerk vroeg om een voorstel voor volledige herstructurering en vervanging van de infrastructuur.

3. Volledige netwerkstructuur in én rondom het stadion

In overleg met N.E.C. besloten we het netwerk in het hele stadion te herstructureren en nieuwe switches te plaatsen.

4. Vernieuwing van het Wi-Fi (gasten)netwerk

Het Wi-Fi (gasten)netwerk hebben we volledig opnieuw gericht met zowel access points binnen als buiten het stadion. 

5. Blik op de toekomst

We blijven de netwerkomgeving van N.E.C. continu monitoren en bijsturen. Daarnaast werken we samen aan nieuwe projecten waarover binnenkort meer nieuws volgt.

Flexibel werken, altijd en overal verbonden

Het netwerk op kantoor
In én rondom het Goffertstadion
Het Wi-Fi (gasten)netwerk
DSC 0068
MG 3222
20191213 6474 006
MG 3189
BEWERKT DV 4796
MG 2980
Loge080 1 2
MG 3119
MG 3096 (1)
N.E.C. PSV@NECMEDIA 65
MG 3038
Goffertstadionbinnen 09
MG 2840
MG 3002
20191213 6509 011
MG 3231
MG 2863
MG 3004
20191213 6746 046
DV 4775

Next level oplossingen

Ook altijd en overal kunnen werken?

Klaar om de kracht van optimale connectiviteit en veiligheid te ervaren op kantoor? Kom vrijblijvend in contact met onze networking specialist, Julian.

Neem contact op met Julian