Wist je dat medewerkers zelfstandig hun werkplek kunnen installeren en wij optioneel het beheer doen?

DV 4356
DV 5977 (1)
Menno Rijcken
25 augustus 2023
Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven de overstap naar cloudoplossingen, waaronder de Microsoft Cloud. Deze overgang biedt medewerkers de mogelijkheid om met hun eigen zakelijke laptop en/of desktop altijd en overal te werken. Maar hoe kun je de toegang tot de Microsoft Cloud beheren zonder de productiviteit van je medewerkers te beïnvloeden? En hoe kunnen je medewerkers zelfstandig hun werkplek installeren, zonder tussenkomst van de IT-afdeling? In dit artikel bespreken we deze vraagstukken uitvoerig.

Zelfstandig en efficiënt de werkplek installeren. Check!

Het zelfstandig installeren van de werkplek van jouw medewerkers is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met behulp van Windows Autopilot kunnen medewerkers de installatie van de nieuwe hardware volledig zelfstandig uitvoeren, zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Dit betekent dat de hardware rechtstreeks naar de eindgebruiker wordt verzonden en deze direct aan de slag kan gaan zonder complexe installatieprocessen.

Naadloze integratie: efficiënt gebruik van hardware met Windows Autopilot

Alle door ons geleverde hardware is uitgerust met Windows Autopilot, dat in samenwerking met Microsoft Intune werkt om het besturingssysteem en de relevante zakelijke applicaties automatisch op de hardware van je medewerkers te installeren. De medewerker hoeft alleen de laptop of desktop aan te zetten en zich aan te melden bij het bedrijfsnetwerk. Vervolgens worden alle essentiële applicaties zoals webbrowsers, een PDF-lezer en antivirussoftware automatisch geïnstalleerd. Daarnaast wordt BitLocker geactiveerd en wordt de herstelsleutel opgeslagen in Intune. BitLocker is een encryptieprogramma dat alle gegevens op de hardware versleutelt en beveiligt.

Volledige integratie met jouw organisatie

Wij leveren de ID’s van alle hardware, die vervolgens geregistreerd worden in Windows Autopilot. Deze registratie vindt plaats in de Microsoft-omgeving die specifiek is opgezet door onze IT-beheerder voor jouw organisatie. Hierin worden alle online services van Microsoft opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de hardware effectief wordt gekoppeld aan jouw organisatie.

Eenvoudig herstel - en beheer

Via Windows Autopilot kan de medewerker zelf zijn zakelijke laptop of desktop herstellen via de standaard hersteloptie in Windows 11, zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Het ID van de hardware is gekoppeld aan de online Microsoft omgeving van jouw organisatie, waardoor tijdens de Windows 11-installatie automatisch contact wordt gemaakt met deze omgeving. De medewerker hoeft alleen de hardware te verbinden met het internet en zijn Microsoft 365 inloggegevens in te voeren, de rest wordt automatisch geregeld.

Optioneel beheer voor ultiem gemak

Het is belangrijk op te merken dat alle geïnstalleerde applicaties op de hardware nauw aansluiten op de individuele gebruikersbehoeften van jouw medewerkers. Op deze manier wordt een efficiënte en gepersonaliseerde werkomgeving gecreëerd. Bovendien heb je de mogelijkheid om optioneel te kiezen voor het beheer van alle werkplekken door ons te laten doen. Dit biedt extra gemak en expertise, zodat jij je kunt focussen op andere belangrijke aspecten van jouw organisatie.

Ontdek Microsoft Intune: de sleutel tot veilig werken in de Cloud

In het kader van het veilig werken in de Cloud is het belangrijk dat alle zakelijke laptops zijn uitgerust met Windows 11 en in het bijzonder Microsoft Intune. Intune is een cloudservice die speciaal is ontworpen om jouw veilige Cloud-werkomgeving te waarborgen. Het omvat zowel Mobile Device Management (MDM) als Mobile Application Management (MAM). Met deze software behoud jij de controle over het gebruik van zakelijke laptops, mobiele telefoons, tablets en meer binnen jouw organisatie. Microsoft Intune stelt je ook in staat om nauwkeurige beleidsmaatregelen in te stellen om de applicaties en functionaliteiten van jouw moderne werkplek te beheren.

Een praktisch voorbeeld van de kracht van Microsoft Intune is het vermogen om e-mailberichten te beheren. Hiermee kun je voorkomen dat e-mails buiten de organisatie worden verzonden, wat de veiligheid van gevoelige informatie waarborgt. Kortom, Microsoft Intune is jouw bondgenoot in het creëren van een veilige en productieve digitale werkomgeving.

Eenvoudig aanmelden en efficiënte toegang tot organisatorische hulpmiddelen

Microsoft Intune maakt onderdeel uit van de EMS-suite (Enterprise Mobility + Security). Deze geïntegreerde suite biedt jou de mogelijkheid om Intune naadloos te verbinden met de identiteits- en toegangsbeheerservice in de Cloud, bekend als Azure AD. Hierdoor kunnen jouw medewerkers gemakkelijk inloggen en moeiteloos toegang krijgen tot specifieke organisatiemiddelen.

Daarnaast biedt Intune ook de optie om te integreren met Azure Information Protection. Hiermee worden classificaties, labeling en beveiliging toegevoegd aan de documenten en e-mailberichten van jouw organisatie. Dit stelt je in staat om bijvoorbeeld Microsoft Teams, OneNote en andere Microsoft 365-apps soepel te implementeren op de zakelijke laptops van jouw medewerkers. Deze doordachte integratie zorgt ervoor dat jouw medewerkers productief kunnen zijn op al hun zakelijke laptops, terwijl de gegevens van jouw organisatie veilig blijven, in overeenstemming met jouw beleid.

Effectief gebruik van Microsoft Intune: stapsgewijze aanpak

Bij het benutten van de kracht van Microsoft Intune zijn er diverse mogelijkheden die je kunt verkennen:

 1. Keuze van Cloud of co-beheer: Je kunt ervoor kiezen om volledig in de Cloud te werken met Intune, of om co-beheer in te stellen met behulp van Configuration Manager in combinatie met Intune.
 2. Naadloos beheer van mobiele apparaten: Met Intune kun je moeiteloos alle mobiele apparaten binnen jouw organisatie beheren.
 3. Aanpassen van regels en instellingen: Stel regels en instellingen in voor de zakelijke laptops van jouw medewerkers, zodat ze veilige toegang hebben tot de middelen van de organisatie.
 4. Efficiënte implementatie van apps: Intune maakt het gemakkelijk om apps op zakelijke laptops te implementeren en te verifiëren.
 5. Gegevensbeveiliging: Bescherm de organisatiegegevens door beleid vast te stellen voor hoe jouw medewerkers gegevens openen en delen.
 6. Veiligheidsrestricties handhaven: Zorg ervoor dat de zakelijke laptops van jouw medewerkers voldoen aan de veiligheidsrestricties die zijn vastgesteld.
 7. Up-to-date en veilig: Stel vereisten vast om ervoor te zorgen dat zakelijke laptops up-to-date zijn en voldoen aan het beveiligingsbeleid van jouw organisatie.

Efficiënt en veilig beheer van hardware voor medewerkers

Met Microsoft Intune kun je op een eenvoudige en veilige manier de controle behouden over alle zakelijke laptops binnen jouw organisatie. Dit bereiken we door de zakelijke laptops in te zetten en tegelijkertijd in te schrijven bij Intune. Zodra de laptops zijn ingeschreven bij Intune, krijg je volledig beheer over de laptops van jouw medewerkers, inclusief instellingen, functionaliteiten en beveiliging. Bovendien ontvangen alle zakelijke laptops het beleid dat je hebt geconfigureerd in Intune, inclusief regels en instellingen. Een praktisch voorbeeld is de mogelijkheid om wachtwoord- en pinvereisten in te stellen, een VPN-verbinding op te zetten en beveiliging tegen bedreigingen in te schakelen.

Het is goed om te weten dat Intune niet alleen integreert met Windows 11, maar ook met zakelijke laptops die draaien op iOs, MacOs of Android. Hierdoor kun je consistent en krachtig beheer toepassen op een breed scala aan apparaten.

Op eenvoudige wijze toegang beheren en ontzeggen

Nu je op een moeiteloze wijze een duidelijk overzicht hebt van alle zakelijke laptops binnen jouw organisatie en deze eveneens gemakkelijk kunt beheren, wordt de noodzaak duidelijk om ook controle te hebben over de toegang van specifieke laptops tot de organisatieomgeving. Met behulp van Microsoft Intune kun je deze toegang eenvoudig ontzeggen door organisatiedata van de desbetreffende zakelijke laptop te verwijderen. Dit proces is te allen tijde mogelijk, ongeacht of de laptop door jou beschikbaar is gesteld of voor privédoeleinden wordt gebruikt.

Advies: Wees voorzichtig bij het verlenen van toegang aan medewerkers met eigen zakelijke laptops. Doorgaans zijn deze laptops zwakker beveiligd, wat een risico vormt voor het introduceren van virussen in jouw online omgeving.

Effectief beheer en configuratie van hardware met Microsoft Intune 

Zodra zakelijke laptops zijn ingeschreven en onder beheer vallen van Intune, openen zich diverse mogelijkheden:

  • Overzicht van ingeschreven zakelijke laptops en hun toegang tot organisatiemiddelen.
  • Configuratie van zakelijke laptops volgens jouw vastgestelde beleid, inclusief regels en instellingen.
  • Gemakkelijk pushen van wifi-profielen naar de zakelijke laptops van jouw medewerkers, waardoor automatische verbinding met draadloze netwerken (WiFi) mogelijk wordt.
  • Toegang tot rapporten die inzicht bieden in welke zakelijke laptops niet voldoen aan jouw opgestelde beleid.
  • Verwijdering van organisatiegegevens van een verloren of gestolen zakelijke laptop, waardoor gevoelige informatie veilig blijft.

Simpel app-beheer en uitrol naar de hardware van jouw medewerkers

Met Microsoft Intune's Mobile Application Management (MAM) zorg je voor een beveiligde omgang met organisatiegegevens op app-niveau. Dit stelt je in staat om apps te beheren op alle zakelijke laptops die eigendom zijn van jouw organisatie. Nu is het tijd om aan de slag te gaan met het instellen van apps voor de werkplek van jouw medewerkers. Welke apps hebben zij nodig en welke criteria moeten ze voldoen?

Om dit te verduidelijken: medewerkers van de financiële afdeling ontvangen automatisch de benodigde financiële applicaties, zonder dat zij hier iets voor hoeven te doen. Bijvoorbeeld, ze krijgen toegang tot de PDF Editor-app, terwijl andere afdelingen deze niet krijgen. In een notendop: je hebt controle over je eigen beleid en op basis daarvan bepaal je welke apps naar je medewerkers worden uitgerold. Een ideale oplossing voor naadloos app-beheer!

Krachtig app-beheer en slimme uitrol via Intune 

Wanneer je apps onderhoudt via Intune, kun je een reeks voordelen benutten:

  • Toevoegen en Uitrollen van Mobiele Apps: Voeg mobiele apps toe en rol ze uit naar de zakelijke laptops van jouw medewerkers. Hierbij kun je medewerkers toewijzen aan specifieke afdelingen.

  • Gepersonaliseerde App-configuratie: Configureer apps voor medewerkers die er recht op hebben, waardoor je een gepersonaliseerde ervaring creëert.

  • Inzicht in App-Gebruik: Bekijk rapporten die inzicht geven in welke apps jouw medewerkers (het meest) gebruiken.

  • Gerichte Gegevenswissing: Wis selectief organisatiegegevens uit specifieke apps, voor meer controle over de data.

  • Slimme Windows Updates: Beheer de uitrol van Windows-updates op een gecontroleerde en efficiënte manier naar de zakelijke laptops van jouw medewerkers.

Ontvang persoonlijk advies voor op maat gemaakte werkplekken voor jouw medewerkers

Wil je ontdekken hoe je de werkplek van jouw medewerkers naar een hoger niveau kunt tillen? Voorkom de valkuil van verouderde werkplekken en blijf voortdurend vernieuwen. Hierdoor minimaliseer je bedrijfsrisico's, zoals datalekken, reputatieschade of het verlies van cruciale bedrijfsinformatie.

Benieuwd naar de sleutel tot het efficiënt en veilig inrichten van de werkplekken van jouw medewerkers? Wacht niet langer en neem direct contact op met onze specialisten. Ze staan klaar om je te voorzien van persoonlijk en doelgericht advies. Zet vandaag de eerste stap naar een geoptimaliseerde werkplek!

Neem contact met ons op