Optimaliseer je bedrijfsgegevens met een duurzame en kostenefficiënte aanpak

Duurzaamheid Netapp (1)
DV 6696
Julian van Roosmalen
02 oktober 2023
Digitale, menselijke handelingen hebben aanzienlijke gevolgen voor het milieu, of het nu gaat om het versturen van een e-mail, het streamen van inhoud of het starten van een nieuw ontwikkelingssysteem. Elke online handeling heeft invloed op je koolstofvoetafdruk. NetApp’s data management systemen begrijpen het belang van duurzaamheid en dragen bij aan het beheer van jouw gegevens om jouw duurzaamheidsdoelen te bereiken zonder concessies te doen aan efficiëntie. Door vroegtijdig actie te ondernemen en te kijken naar jouw bedrijfsgegevens, huidige IT-middelen en hybride Cloudstrategie, kun je de sterk stijgende energiekosten aanpakken, terwijl je tegelijkertijd jouw IT-infrastructuur groener en duurzamer maakt voor de toekomst. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je jouw bedrijfsgegevens kunt optmaliseren met een duurzame en kostenefficiënte aanpak.

      

Data management voor bedrijven

Ontdek de vier stappen voor een duurzame benadering van je bedrijfsdata

Leer de kracht kennen van een duurzame benadering voor jouw bedrijfsgegevens in slechts vier eenvoudige stappen. Deze strategie biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor jouw organisatie door de kosten te verlagen, efficiëntie te vergroten en te voldoen aan moderne duurzaamheidsnormen. Ontdek hoe je jouw bedrijfsdata kunt transformeren en een positieve impact kunt creëren aan de hand van deze vier stappen:

1. Evalueer hoe al jouw IT-middelen, zowel op locatie als in de Cloud, op dit moment worden gebruik

De NetApp BlueXP observeerfunctie, aangedreven door Cloud insights biedt zichtbaarhed over de hele linie, zowel op locatie als in de Cloud. Met realtime dashboards en historische trends in het energieverbruik van jouw datacenter kun je betere beslissingen nemen over emissies en kosten verlagen. Dat terwijl je verspilling vermindert. Hiermee wordt niet alleen jouw impact op het milieu verminderd, maar ook jouw operationele efficiëntie verbeterd.

2. Analyseer hoe jouw bedrijfsgegevens worden gebruikt, inclusief waar ze zich bevinden en hoe actief ze zijn

NetApp BlueXP classificatie, aangedreven door Cloud Data Sense, helpt je beter begrijpen welke gegevens jouw organisatie heeft en hoe die gegevens worden gebruikt (of juist niet). Maar liefst 68% van de gegevens zijn koude gegevens (gegevens die niet worden gebruikt) en BlueXP classificatie helpt bij het identificeren ervan, zodat je die gegevens naar een duurzame cloud-gebaseerde data opslag kunt verplaatsen. BlueXP classificatie is speciaal ontworpen voor IT-teams en bevat een oplossing voor gegevensmapping, analyse - en classificatie die slimmere, op gegevens gebaseerde beslissingen en acties mogelijk maakt, waardoor je kunt voldoen aan de vereisten voor gegevensbeheer en duurzaamheid. Hiermee wordt niet alleen jouw data-inzicht verbeterd, maar ook jouw duurzaamheidsdoelstellingen bevorderd. 

3. Verplaats passende gegevens naar de Cloud door middel van migratie, back-ups en indeling

De datacenters van openbare cloudaanbieders lopen ver voor op traditionele datacenters wat betreft energie-efficiëntie en duurzaamheid. Ze onderzoeken en optimaliseren elk aspect van hun bedrijfsvoering voor maximale efficiëntie. De tools die je gebruikt om jouw gegevens te beschermen, te verplaatsen en op te slaan, kunnen deze efficiënties versterken. Door gebruik te maken van NetApp BlueXP sync om workloads naar openbare clouds te migreren, kun je profiteren van schaalbare duurzaaheid. Met NetApp BlueXP back-up en herstel kun je eenvoudig back-ups maken in de cloud. En de NetApp BlueXP indelingsfunctie stelt je in staat om infrequent gebruikte gegevens automatisch en naadloos te verplaatsen. Het resultaat is een betere duurzaamheid en lagere kosten voor jouw organisatie. Hiermee draag je niet alleen bij aan een groenere toekomst, maar bespaar je ook aanzienlijk op je uitgaven.

4. Zorg ervoor dat je energiezuinige opslag gebruikt voor bedrijfsgegevens die in het datacenter blijven

Om ervoor te zorgen dat jouw on-premises (op locatie) gegevens zo efficiënt mogelijk worden opgeslagen, kun je gebruikmaken van technologieën om hun energieverbruik te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld SSD-gebaseerde systemen implementeren en migreren, met gevanceerde gegevensreductiemogelijkheden en HDD-gebaseerde systemen buiten werking stellen. NetApp’s Storage Efficiency Guarantee maakt gebruik van deduplicatie, compressie en compactie om een kleinere energievoetafdruk te creëren voor NetApp AFF A-series, All SAN Array en FAS-systemen.

Duurzaam en kostenefficiënt ondernemen met de NetApp ONTAP data management systemen

Profiteer van de efficiëntie van NetApp ONTAP gebaseerde opslagsytemen en slimme software om minder opslag te gebruiken en gegevens op intelligente wijze naar de Cloud te verplaatsen. Op deze manier draag je niet alleen bij aan energiebesparing, maar ook aan kostenefficiëntie voor jouw organisatie, terwijl je tegelijkertijd jouw impact op het milieu vermindert. Wil je graag meer informatie ontvangen over dit onderwerp. Aarzel dan niet en neem contact op met onze data management specialisten via onderstaande button.

Neem contact op met onze data management specialisten